dedikerat till det gångna året!

Vad fan har hänt 2008????

Då var det dags att avrunda 2008 med det traditionella(???) nyårsquizet som är en sammanställning av de viktigaste händelserna under det gångna året.



1. Vi börjar från början. Härliga januari! Vinterlandskap, skidåkning och diverse lekar i snön brukar ju stå på programmet denna otroliga månad... men 2008 likt 2005 kom en härlig vindpust in över landet med orkanbyar på över 35 m/s...  Vilket namn fick stormen?

1.Lena                                  x. Tuva                               2.Per



2. Den 24 Februari sker ett maktskifte på Cuba. Efter flera års sjukdom bestämmer sig Fidel Castro att ej ställa upp i omval. Istället blir vicepresidenten tillika Fidels bror vald till president. Vad heter den gamle stofilen?

1. Raoul                              x. Osvaldo                           2. José




3. Vi rusar vidare in i Mars där det i ärlighetens namn inte hände så jävla mycket. Någon ny rysk president och att Klüft slutar med sjukamp. Alltså inget speciellt. Men på tal om Ryssland och Klüft så kommer jag osökt att tänka på vodka. Para ihop rätt vodka med vilket land den kommer från!

1. Gorbatschow                                                                                    A. Sverige

2. Vor                                                                                                        B. Tyskland

3. Zodiac                                                                                                  C. Polen

4. Evolution                                                                                            D. USA

5. Aivy                                                                                                       E. Ryssland

SVAR:____________________________________________________________



4. April, april, april, hemska april. Sverige stod i sorg då 10- åriga Engla Höglund hittades mördad.  Vad heter den äcklige gubben som erkände mordet?

SVAR:______________________________________________________________




5  Eurovision song contest avgjordes den 25:e maj, Men i vilket land???

1.Ukraina                            x. Serbien                            2. Grekland



6. SPORTFRÅGA!!!! Europeiska mästerskapen i fotboll avgörs den 29 juni då Fernando Torres gör matchens enda mål i finalen mot Tyskland. En väldigt tuff EM-fråga blir det nu. Vem var den yngste spelaren som spelade i detta mästerskap?

1. Štěpán Vachoušek, Tjeckien                         x. Eren Derdiyok, Schweiz      2.Oleg Ivanov, Ryssland



7. Juli månad. Förmodligen höll han den långhårige pianisten i någon konsert någonstans i vårt avlånga land. Satt troligtvis och klinka på sitt piano och såg nöjd ut. Vilken stad kommer den otroligt störige Robert Wells?

1. Stockholm                                x. Enköping                                   2. Strängnäs


8. De Olympiska spelen avgjordes 8-24 augusti i Peking.  Det är lätt att tro att det är oändligt med idrotter som är med i dessa spel. Det är fel! Antalet idrotter som är med är....?????

1. 28                                                 x. 31                                                 2. 36



9. Eftersom det mest handlade om skolmassakern i finland och andra tråkigheter i september så slänger jag in en musikfråga med septemberanknytning istället. Vilken av följande band/artister har inte gjort en låt som har september i titeln?

1. Green Day

2. Frank Sinatra

3. Natalie Imbruglia

4. Jessica Simpson



10. Den 11 oktober öppnade Nordkorea upp sina gränser för internationella observatörer som ville komma in i landet och kika efter kärnvapen. Inte så långt därifrån, närmare bestämt i Vietnam föds sjutton år tidigare en artist som sedermera skulle komma bli tvåa i idolfinalen här i Sverige under namnet Alice Svensson. Men från vilken stad i Vietnam kommer Alice ifrån?

1. Ho Chi Min City              x. Hanoi                              2. Nha Trang



11. Den 4 november var det ett rätt stort val, I ett rätt stort land. En viss Barack Obama vinner och får bli president i detta land. President är ju ett rätt så fett yrke, men vad är Baracks egentliga yrke?

1. Rektor                             x. Läkare                             2. Advokat



12. Den avslutande frågan kommer dagen till ära ägnas åt något som förmodligen ingen har med sig idag, nämligen champagne.

Vem var Don Perignon?????(donpa)

•1.      En munk                  x. en vinodlare från västra Frankrike      2. En biskop



LYCKA TILL!! Skicka in svar vettja, fint pris utlovas och inget jävla wikipediafuskande!!


Kommentarer
Postat av: Susann

Gillar om det du skrev! Roligt att se lite fina saker och inte endast det vanliga grejerna som man kan läsa om typ alltid. ;)

2010-09-27 @ 14:35:18
URL: http://royalorchidholidays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0